منتديات عيت ارفاد التميمي
أهلاً وسهلاً بك عزيزي الزائر في منتديات عيت أرفاد التميمي .. تفضل بالدخول ان كنت عضواً وبالتسجيل ان لم يكن لديك حساب وذلك للحصول علي كامل المزايا ولمشاهدة المنتديات المخفية عن الزوار..

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات عيت ارفاد التميمي
أهلاً وسهلاً بك عزيزي الزائر في منتديات عيت أرفاد التميمي .. تفضل بالدخول ان كنت عضواً وبالتسجيل ان لم يكن لديك حساب وذلك للحصول علي كامل المزايا ولمشاهدة المنتديات المخفية عن الزوار..
منتديات عيت ارفاد التميمي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
إعلانات المنتدي

الأخوة الزوار

سجل فوراً في منتديات عيت أرفاد التميمي لتنال احقية مشاهدة اخبار المنطقة ومتابعة كل صغيرة وكبيرة في التميمي - اخبار المنطقة محجوبة عن الزوار

الأعضاء الكرام

الكلمة الطيبة صدقة والاحترام المتبادل تاج علي رؤوسكم وتذكروا قول الله عز وجل !! ما يلفظ من قول الا لديه رقيب عتيد
المواضيع الأخيرة
» الصلاة علي رسول الله+الاستغفار+ذكر الشهادة+كفارة المجلس
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime1أمس في 8:36 am من طرف STAR

» ارخص غسالات ملابس
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-18, 10:29 am من طرف محمدوعبدو

» "لسنا عيادة طبية".. رئيسة بالميراس البرازيلي تعلق بشأن التعاقد مع نيمار
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-18, 7:49 am من طرف STAR

» لا تستخدم مياه "الحنفية" لتبريد محرك سيارتك.. إليك السبب
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-18, 7:49 am من طرف STAR

» هل يطرد النوم "السموم من الدماغ"؟.. دراسة تكشف السر
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-18, 7:48 am من طرف STAR

» لمستخدمي "ميتا" في أوروبا.. إليكم هذه الميزة الجديدة!
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-18, 7:47 am من طرف STAR

» احرصوا على تهوية المنزل حتى في الطقس البارد!
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-18, 7:47 am من طرف STAR

» العناية بالبشرة في فصل الخريف.. نصائح مهمة لذلك
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-18, 7:46 am من طرف STAR

» الأرز الإسباني
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-18, 7:45 am من طرف STAR

» عن مشاركة نيمار في مونديال الاندية.. هذا موقف الهلال
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-16, 8:14 am من طرف STAR

» لضمان نوم هادئ ومريح.. تجنب 5 عادات
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-16, 8:13 am من طرف STAR

» ترتيب المنتخبات العربية في تصفيات آسيا لكأس العالم 2026
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-16, 8:12 am من طرف STAR

» الخضار الأعلى كثافة بالمغذيات
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-16, 8:11 am من طرف STAR

» رونالدو يثير التفاعل بتصرف رائع خلال مباراة البرتغال
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-16, 8:09 am من طرف STAR

» غرامة بمليار دولار تُهدد "ميتا" بالتفكك وسط ضغوط تنظيمية دولية
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Icon_minitime12024-11-16, 8:09 am من طرف STAR

بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم


&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير &

5 مشترك

اذهب الى الأسفل

&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Empty &الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير &

مُساهمة من طرف الصياد 2009-09-02, 1:55 am

الافطار اليوم مصرررررررررررررررررررى


شوربة الخضار بالشعرية
المقادير:-

• 1/4 كيلو بسلة
• 1/4 كيلو فاصوليا خضراء
• 2 حبة جزر مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 2حبة بطاطس مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 2 حبة كوسا مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 1/2 كوب شعرية
• معلقتين سمنة
• معلقة ملح وفلفل
• شوربة فراخ أو لحمة
• مكعب مرقة دجاج "اختياري"
• حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة "للتجميل"
• عصير ليمونة "اختياري"

الطريقة:-

1-هاتي حلة صغيره واسلقي فيها البسلة والفاصوليا، وبعد كده اغسليهم بالمية الباردة، وحطيهم في المصفاة علشان تتخلصي من أي مية ممكن إنها تكون موجودة.
2- هاتي الحلة اللي هتعملي فيها الشوربة، وحطي فيها معلقتين سمنة، وحطيها على النار، بعد كده ضيفي ليها الشعرية وقلبيها لغاية ما تحمرّ ويبقى لونها ذهبي.
3- هاتي باقي الخضروات وضيفيها للشعرية، واستمري في التقليب لمدة عشر دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم "مكعب مرقة الدجاج" و"شوربة الفراخ أو اللحمة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما الشوربة تغلي، بعد كده هدي نار البوتجاز وسيبيها لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الخضار استوي اطفي البوتجاز، وقبل أذان المغرب بربع ساعة صبي الشوربة في أطباق الشوربة، وضيفي ليها البقدونس المقطع وعصير الليمون
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & 340246768


المقادير:-

• 3 فصوص ثوم مدقوق
• علبة زبادي
• ورقة نعناع جافّ أو أخضر
• خيارة مقطعة قطع صغيرة جداً أو مفرومة
• معلقة زيت ذرة
• معلقة فلفل أسود + معلقة ملح + معلقة كمون
الطريقة:-
حطي علبة الزبادي فى طبق السلطة، وضيفي إليها الثوم المدقوق والخيار والملح والزيت والفلفل الأسود والكمون، وقلبيهم كلهم مع بعضهم كويس، وزيني أطراف الطبق بالنعناع أو رشي على الطبق أوراق النعناع.


&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & 233641511


بط محشي فريك

المقادير:-

• 1/2 كيلو فريك
• 1حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة جداً
• 2 معلقة كبيرة زبدة
• 3 معالق كبيرة زيت عباد الشمس
• 3 بصلات مقطعة قطع صغيرة
• 3 حبات بطاطس مقطعة قطع صغيرة
• ملح وفلفل وبهارات
• 3 بصلات مقطعة شرائح
• ورق لاورو
• 3 أكواب مية دافية
• 1كوب كبير دقيق
• عصير ليمونة


الطريقه
1- هاتي الفريك واغسليه كويس وبعد كده حطيه في المصفاة.
2- هاتي حلة وحطي فيها الزبدة والزيت وحطيهم على النار لغاية ما يسخنوا، وبعد كده ضيفي إليهم الفريك مع التقليب المستمر لغاية ما الفريك لونه يبقى ذهبي.

3- لما تلاقي إن الفريك لونه بقى ذهبي ضيفي إليه الطماطم المبشورة والبصل والبطاطس والملح والفلفل والبهارات، وشوحيهم على النار لمدة 10 دقائق مع التقليب المتسمر بس خدي بالك إن النار تكون هادية.
4- هاتي البطة ونظفيها كويس من جوه ومن بره واغسليها بالمية وبالملح والدقيق والليمون وبعد كده اغسليها بالمية وبعد كده حطيها في المصفاة علشان تصفي كل المية اللي فيها.

5- بعد كده هاتي شوكة واغرسي بيها جسم البطة في أماكن مختلفة بعد كده ادهني قلب البطة بالملح والفلفل وابدئي في حشو قلبها بخلطة الفريك.
6- هاتي صينية الفرن وادهنيها سمنة وحطي فيها شرائح البصل المتبل بالملح والفلفل وورق اللاورا، وحطي عليهم البطة ورشي الملح والفلفل والبهارات على سطح البطة.
7- لو لقيتي إن فيه فريك باقي منك ممكن إنك تحطيه في ورق فويل وتلفيه كويس وتحطيه في صينية الفرن مع البطة.
8- ضيفي إلى الصينية كوباية مية دافية وغطي الصينية بالورق الفويل ودخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة ساعة ونص.
9- بعد مرور الساعة ونص خرجي الصينية وشيلي من عليها الورق الفويل وسيبيها في الفرن لمدة نص ساعة كمان علشان وشها يحمر.
10- بعد مرور النص ساعة خرجيها وحطيها في طبق التقديم وزيني الطبق من على الأطراف بالبطاطس
ريقة:-


&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & 313208660


والحلو كنافه بالمكسرات
المقادير:-

• 1/ 2 كيلو كنافة
• 1/ 4 كوباية زيت ذرة
• 1/ 2 كوباية زبدة أو سمنة
• 1/ 4 كوباية عين جمل أو جوز من غير قشرة
• 1/ 4 لوز من غير قشرة
• 1/ 4 كوباية بندق من غير قشرة
• 1/ 4 كوباية فستق من غير قشرة
• 1/ 2 كوباية زبيب

مقادير الشربات:

• 1/ 2 كوباية سكر
• 3/ 4 كوباية مية
• عصير ليمون
• فانيليا.

طريقة عمل الشربات:-

حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، بعد كده حطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.
طريقة عمل الكنافة:-

1- هاتي المكسرات اللي عندك كلها وحطيها كلها في كيس بلاستيك ودقي فوقه بإيد الهون علشان تكسري المكسرات إلى قطع صغيرة.. بعد ما تكسري المكسرات حطيها في طبق وضيفي إليها الزبيب وقلبيهم مع بعض كويس.
2- قطعي الكنافة، بعد كده حطيها في صينية فيها زبدة سايحة واخلطي الزبدة السايحة دي مع الكنافة كويس لغاية ما تلاقيها فعلاً اتشربت الزبدة كلها.
3- هاتي صينية تانية وادهنيها بالزبدة وحطي فيها نصف كمية الكنافة واضغطي عليها كويس بإيدك علشان تبقى متماسكة.

4- رشي المكسرات اللي عندك، بعد كده ضيفي النصف الباقي من الكنافة واضغطي عليها بإيديك كويس علشان تتماسك.
5- حطيها في فرن متوسط الحرارة، وسيبيها لمدة نص ساعة أو لغاية ما تلاقي وشها بقى لونه ذهبي ولو هتقدري إنك تقلبي الكنافة في نصف مدة الطهي مع إضافة 1/ 2 معلقة كبيرة زبد أو سمن في الصينية وتدخليها الفرن تاني (بعد ما تقلبيها)، وده علشان تبقى الكنافة لونها واحد من جميع النواحي، بعد كده خرجيها من الفرن وقطعيها على حسب الحجم اللي إنتِ عايزاه وصبي عليها الشربات البارد وبعد كده حطيها في طبق.
&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & 113573808


عدل سابقا من قبل محمد عبد الجليل في 2009-09-05, 9:56 pm عدل 1 مرات
الصياد
الصياد
فريق اول
فريق اول

ذكر
عدد المشاركات : 3942
رقم العضوية : 19
قوة التقييم : 218
تاريخ التسجيل : 10/02/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Empty رد: &الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير &

مُساهمة من طرف المهندس 2009-09-02, 2:09 am

شكــــرا يا حمـــــادي

هذا الشهـــر قمـــت بمجهــــود يشهــــد لكـــ به

تقــــبل مـــــــروري علي متصفحكــــ

تحيــــاتي لكـــ:

المهنــــــــــــدس
المهندس
المهندس
فريق اول
فريق اول

ذكر
عدد المشاركات : 3816
العمر : 39
رقم العضوية : 27
قوة التقييم : 119
تاريخ التسجيل : 25/02/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Empty رد: &الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير &

مُساهمة من طرف حسين 2009-09-02, 2:18 am

الله عليك يا محمد اهنئك لهذا التميز والذي تستحقه عن جدارة

لما لمسته فيك من تفاني وحب للمطبخ والمنتدى
مشكــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــور
حسين
حسين
فريق اول
فريق اول

ذكر
عدد المشاركات : 3726
العمر : 38
رقم العضوية : 114
قوة التقييم : 46
تاريخ التسجيل : 09/04/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Empty رد: &الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير &

مُساهمة من طرف الكابتن 2009-09-02, 10:20 am

13 افطار متنوع
13 وجبة شهية
13 تشكيله رائعة
13 خلطة سرية
13 طبق لذيذ
13 ليله رمضانية من الاعداد والتجهيز
13 يوم من العمل المتواصل في المطبخ
13 موضوع مميز
13 مليار شكر لمحمد عبدالجليل علي هذا العمل

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
الكلمة الطيبة صدقة
A good word is charity
الكابتن
الكابتن
المشرف العام للمنتدي
المشرف العام للمنتدي

ذكر
عدد المشاركات : 14594
العمر : 56
رقم العضوية : 1
قوة التقييم : 423
تاريخ التسجيل : 15/08/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Empty رد: &الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير &

مُساهمة من طرف حبة مسك 2009-09-02, 11:25 am

من المتميزين .............

[img]&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & 174202291[/img]

[img]&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & 464257177[/img]


عدل سابقا من قبل حبة مسك في 2009-09-02, 1:30 pm عدل 1 مرات (السبب : تصحيح حرف)
حبة مسك
حبة مسك
مشرف
مشرف

ذكر
عدد المشاركات : 3906
العمر : 61
رقم العضوية : 263
قوة التقييم : 57
تاريخ التسجيل : 12/06/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Empty رد: &الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير &

مُساهمة من طرف الصياد 2009-09-02, 11:35 pm

المهندس كتب:شكــــرا يا حمـــــادي

هذا الشهـــر قمـــت بمجهــــود يشهــــد لكـــ به

تقــــبل مـــــــروري علي متصفحكــــ

تحيــــاتي لكـــ:

المهنــــــــــــدس

أشكرك يامهندسنا على مرورك الرائع والمميز جدا ووجودك على متصفحى كما تعلم يشرفنى جدا
الصياد
الصياد
فريق اول
فريق اول

ذكر
عدد المشاركات : 3942
رقم العضوية : 19
قوة التقييم : 218
تاريخ التسجيل : 10/02/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Empty رد: &الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير &

مُساهمة من طرف الصياد 2009-09-02, 11:36 pm

حسين كتب:الله عليك يا محمد اهنئك لهذا التميز والذي تستحقه عن جدارة

لما لمسته فيك من تفاني وحب للمطبخ والمنتدى
مشكــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــور
أشكر على مرورك المميز ياحسين ويسعدنى وجودك بين أطباقى
الصياد
الصياد
فريق اول
فريق اول

ذكر
عدد المشاركات : 3942
رقم العضوية : 19
قوة التقييم : 218
تاريخ التسجيل : 10/02/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Empty رد: &الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير &

مُساهمة من طرف الصياد 2009-09-02, 11:38 pm

الكابتن كتب:13 افطار متنوع
13 وجبة شهية
13 تشكيله رائعة
13 خلطة سرية
13 طبق لذيذ
13 ليله رمضانية من الاعداد والتجهيز
13 يوم من العمل المتواصل في المطبخ
13 موضوع مميز
13 مليار شكر لمحمد عبدالجليل علي هذا العمل
كم يسعدنى مرورك وتشجيعك أيها الكابتن الرهيب أشكرك على مرورك الذى فى منتهى الذوق والرقى وأيضا به تميز أشكرك على رفع المعنويات بهذه الطريقه الرائعه
الصياد
الصياد
فريق اول
فريق اول

ذكر
عدد المشاركات : 3942
رقم العضوية : 19
قوة التقييم : 218
تاريخ التسجيل : 10/02/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & Empty رد: &الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير &

مُساهمة من طرف الصياد 2009-09-02, 11:41 pm

حبة مسك كتب:من المتميزين .............

[img]&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & 174202291[/img]

[img]&الافطار الثالث عشر كل عام وأنتم بخير & 464257177[/img]
أخى حبة مسك وكأنك بمرورك فى كل مره تهدينى وساما للتميز أشكرك على مرورك الاكثر من رائع وتشجيعك المستمر
الصياد
الصياد
فريق اول
فريق اول

ذكر
عدد المشاركات : 3942
رقم العضوية : 19
قوة التقييم : 218
تاريخ التسجيل : 10/02/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى